Galeria ElectroPutere are plăcerea să anunțe deschiderea expoziției „Melancoliile lui Aimy” a artistei TZUSOO.
Vernisaj online: Duminică, 10 octombrie 2021, ora 17.00
Expoziția va fi deschisă între 11 octombrie – 10 noiembrie 2021
Din cauza restricțiilor impuse de pandemia Sars Cov19 expoziția se poate vizita doar cu programare: tel. +4 0763149556 / contact@electro-putere.com
Locație: Galeria ElectroPutere, în incinta Teatrului Național Marin Sorescu, Craiova
”Melancoliile lui Aimy” este o instalație eseu despre viața exclusiv virtuală a lui Aimy, o interprete k-pop și un avatar cu notorietate care dorește să-și reformeze existența și face primii pași spre formarea ei ca activistă. Inspirată de Donna Haraway și al său ”Cyborg Manifesto”, Aimy își chestionează existența digitală și pornește într-o aventură care are ca scop căutarea libertății. Pornind de aici răspunsul la întrebarea „ce înseamnă să ai o viață virtuală?” determină orientarea unei mișcări politice și a unei ideologii care are în centru destine ale unor vieți trăite de mașini.
”Problema principală cu cyborgii, desigur, este că aceștia sunt descendenti nelegitimi ai militarismului și capitalismului patriarhal, ca să nu mai vorbim de socialismul de stat. Dar descendenții nelegitimi sunt adesea extrem de infideli față de originile lor. Părinții lor, la urma urmei, sunt neesențiali. (…)
Cine vor fi cyborgii este o întrebare radicală; răspunsurile sunt o chestiune de supraviețuire. (…)
Unitățile cyborg sunt monstruoase și ilegitime; în condițiile noastre politice actuale, cu greu am putea spera la mituri mai puternice pentru rezistență și recuplare.”
TZUSOO (n. 1992 în Seul, Coreea de sud) trăiește și lucrează la Berlin și este cunoscută pentru imaginile și videoclipurile sale inedite despre virtualitate. În practica ei, artista experimentează schimbarea frontierelor prin fuzionarea practică a realității și a realității non-fizice a obiectelor. Principalele sale teme de interes sunt o examinare minuțioasă a minorităților sociale, condițiile de muncă în era digitală și discriminarea de vârstă/rasă/gen. TZUSOO, în lucrările ei combină un interes socio-politic cu propria experiență (trăită), creând un spațiu pentru coexistența unor perspective multiple.
Proiect susținut de: AFCN, Teatrul Național Marin Sorescu
Parteneri media: Revista ARTA, TVR
*Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Galeria ElectroPutere
www.electro-putere.com
Str. A. I. Cuza, Nr. 11, în interiorul Teatrului Național ”Marin Sorescu”, Craiova