Uniunea Artiștilor Plastici din România vă invită vineri, 02 februarie 2018, ora 18.30, la galeria ARTA din Craiova, la vernisajul expoziției SPAȚII UTOPICE, un proiect semnat de artistul vizual Florin Constantinescu.

Expoziția are loc între 02-15 martie 2018 și va cuprinde 18 de lucrări de pictură.

 

„Dintotdeauna, utopia a fost imaginea anticipativă a unei voinţe totalitare a omului, care vizează completarea şi condensarea întregii sale existenţe într-un set de imagini. Are o funcţie subversivă, pentru că permite sesizarea și negare unei ordini impuse, prin faptul că pune la îndemână alte moduri de a vedea sau de a trăi. Pe de altă parte, utopia nu poate exista fără speranţă, sunt strâns legate și se condiționează reciproc.

Avem, încă de la naștere, un imaginar inepuizabil și greu de cuantificat, imposibil de explicat. Ne creăm o lume interioară care funcționează întotdeauna după legile unei scenografii proprii, cu estetici necondiționate. Resorturile care o animă sunt parte a unui joc subtil între simțire și înțelegere.

Acesta a fost un motiv suficient ca să încerc o construcție nouă și, în fiecare lucrare, am pus câte o trăire căpătată în urma explorărilor de natură plastică a universurilor înconjurătoare.”

Florin Constantinescu