ePOCALIPS@ este o construcție lingvistică și ideatică creată prin amalgamarea a doi termeni ultra-cunoscuți: epoca/apocalipsa, din această încrucișare rezultând hibridul perfect care descrie confuzia și ipocrizia lumii în care trăim. Plasați astfel în cea mai pervertită zonă a epocii contemporane, un spațiu contaminat de impostură ( politică, religioasă, etc.) exersăm permanent supraviețuirea. Însă existența într-un astfel de mediu devine devastatoare, iar societatea care se „construiește” după aceste precepte alimentează în mod inevitabil haosul și alienarea.

Este un discurs artistic deosebit de critic, prin care Marian Zidaru ne provoacă să evadăm din letargia mentală a unui consumerism ieftin, pentru a avea propria opinie vis-à-vis de efectele și defectele societății contemporane. Observațiile artistului sunt reflexul unei structuri morale care nu tolerează minciuna și oportunismul, căutând neobosit ADEVĂRUL. Este o cale prin care putem descoperi că adevăratele valori nu se obțin prin bogăție materială, duplicitate, interese de clan și meschinărie sufletească.

Lumea lui Zidaru nu este o proiecție utopică. Este o formă de rezistență a celor care cred în realitatea ei, un model care intră în contradicție tranșantă cu imaginea societății de azi: o societate frântă și dezmembrată care supraviețuiește schilodită, consumându-și ultimele resurse de generozitate afectivă și morală.

Descoperiți adnotațiile critice, reflecțiile dure pe marginea realității de zi cu zi, dar și soluțiile cathartice ale sculptorului Marian Zidaru, plasate în expoziția ePOCALIPS@, în perioada 27 octombrie 2017 – 28 februarie 2018, la Muzeul de Artă Craiova. Programul de vizitare este: marți – duminică, orele 10- 17.