Vineri, 6 octombrie, ne întâlnim la Noaptea Albă a Galeriilor!

O nouă ediție a Nopții Albe a Galeriilor invită publicul din douăsprezece orașe să parcurgă un traseu nocturn în compania artei contemporane! Vernisaje, performance, spații alternative, galerii de artă și ateliere de artist, toate împreună trasează an de an o nouă hartă a orașelor în care are loc acest eveniment.

Ediția #11 a Nopții Albe a Galeriilor – NAG, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, își prezintă programul nocturn în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din cele mai importante centre culturale ale României.
Programul NAG Național inițiat și coordonat de Asociația Ephemair este dezvoltat în orașele participante de către partenerii săi locali.
În cadrul acestui proiect național, Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Craiova, în calitate de organizator local al evenimentului anunță că la Craiova vor putea fi vizitate următoarele galerii: Galeria ARTA Craiova (Calea Unirii, nr.12), Galeria ARTA 2 (str. Știrbei Vodă, nr.7), un spațiu de expunere alternativ CABINETUL CULTURAL (Str.Madona Dudu, nr. 10 – Foto2B) și 418 GALLERY, cu sediul în Conacul Barbu Drugă-Cetate, str. Portului, nr. 68.

Programul de vizitare al galeriilor craiovene este în intervalul orar 19:00-01:00;
Programul de vizitare al galeriei 418 GALLERY este în intervalul orar 16:00-21:00.

Galeria ARTA prezintă proiectul Fapte şi destin. Clandestin. și cuprinde lucrări ale artiştilor plastici: Silviu Bârsan, Emil Bănuţi, Ioana Flueraşu, Valentin Boboc, Lucian Irimescu, Mihail Trifan, Florin Constantinescu, Dan Purcărea, Cătălin Marius Petrişor, Florin Zupea, Cătălin Solcan, Gabriel Giodea, Alfred Rece, Stelian Ghigă, Cristian Popa, Lucian Ghiţulescu, Sebastian Viscol, Ion Preda, Dan Nica, Alin Totescu, Florin Preda.


Cu acest proiect, publicul craiovean este invitat să ia contact cu cele mai noi abordări din arta contemporană craioveană și să aprecieze „faptele” artiştilor care nu şi-au abandonat destinul creator şi care, mai mult, îşi apără, orgolios, statutul de clan – unul care împărtăşeşte aceeaşi limbă, aceeaşi dialectică, dar o exprimă în cele mai inedite forme de manifestare a esteticului. Prin urmare, este vorba despre o împărtăşire a celor mai profunde resorturi creatoare, a emoţiilor, a viziunilor, a gândurilor tainice, ascunse, clandestine, care se destăinuie publicului, spre a fi asimilate drept metafore ale sinelui creator.
Expoziția va avea deschiderea oficială pe 6 octombrie 2017, orele 19:00 și poate fi vizitată până la data de 21 octombrie a.c.