În perioada 26.06-15.07.2017, U.A.P.R. filiala Craiova invită publicul iubitor de artă și colecționarii la un regal artistic – Salonul Artiștilor Plastici Craioveni. Manifestare de ținută, organizată anual de filiala Craiova a U.A.P.R., vă oferă prilejul de admira și achiziționa cele mai noi lucrări de artă ale plasticienilor craioveni.

Relevanța culturală a acestui proiect anual constă mai ales în reprezentativitatea pe care evenimentul îl are la nivel local, iar Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Craiova și-a propus, prin acest demers, să radiografieze și să structureze o parte relevantă din oferta culturală locală profesionistă.

Spațiul vizual al galeriei ARTA, așa cum este structurat, ne-a permis asocierea de discursuri și de limbaje diferite, generând, în același timp, o coerență în construcția mai multor paliere conceptuale, iar publicul va lua contact nemijlocit cu expresii plastice deosebite.

Expoziția cuprinde peste 30 de lucrări de artă, piese noi semnate de artiști vizuali din Craiova, printre care: Marcel Voinea, Lucian Irimescu, Cristian Popa, Mihail Trifan, Silviu Bârsanu, Valentin Boboc, Dan Nica, Florin Constantinescu, Cristian Dincă, Gabriel Giodea. Vernisajul expoziției are loc pe 26 iunie la ora 19.00, la galeria U.A.P.R. ARTA din centrul Craiovei.

Foto: lucrare semnată Valentin Boboc